Tonton & Muat Turun Movie di Gudang Movie!

4:16 PTG

(0) Comments

Anda suka menonton movie online? Atau anda kaki download movie?

Di sini saya nak kongsi satu Facebook Page iaitu Gudang Movie yang berkongsi movie lama dan terbaru. Jika anda peminat filem lama seperti gambar di bawah, anda pasti gembira kerana Gudang Movie berkongsi banyak filem-filem lama dan baru untuk anda. Selain itu juga, Gudang Movie juga selalu mengemaskini filem-filem terbaru di pawagam.


Filem "Back To The Future" yang dihasilkan pada tahun 1980an..

Antara Filem terbaru yang dikongsi di Gudang Movie ialah filem "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", "Exodus: Gods and Kings", dan "The Hobbit: Battle of The Five Armies"..

Anda suka dengan filem-filem yg disebutkan di atas? Jom lawati page Gudang Movie di sini di bawah ini..



Selamat menonton dan memuat turun!

Read More..

arasandy

Tahap Ilmu Seseorang

4:21 PTG

(0) Comments

Jika kita membicarakan soal ilmu, sudah pasti kita menyedari tentang luasnya ilmu itu. Walaupun kita belajar sepanjang hayat, kita tidak akan mampu memiliki kesemua ilmu yang terdapat di dunia ini. Oleh hal yang demikian, apakah yang membezakan ilmu seseorang itu dengan yang lain? Sudah pasti yang membezakan ilmu seseorang dengan orang lain adalah tahap ilmunya.

Pada pandangan saya, ada beberapa tahap yang menjadi pengukur tentang ilmu seseorang.

1) Bermasalah (Bad)
    - Tahap ilmu seperti ini adalah tahap di mana ilmunya di bawah kadar biasa iaitu boleh dikatakan sebagai tidak mempunyai pengetahuan asas dalam sesuatu perkara. Jika ditanyakan mengenai sesuatu, dia tidak tahu atau tidak pernah mengambil tahu. Dan, orang seperti ini selalunya mudah ditipu dan diperbodoh oleh orang lain.

2) Bagus (Good)
    - Bagi seseorang yang mempunyai tahap ilmu seperti ini, dia boleh dikatakan bagus kerana mempunyai pengetahuan asas tentang sesuatu perkara atau pengetahuannya sama tahap dengan kebanyakan orang. Pada tahap ini, jika orang lain membicarakan tentang sesuatu perkara, dia tahu akan perkara tersebut namun secara asas sahaja. Orang seperti ini akan aman daripada ditipu dan diperbodoh.

3) Sangat Bagus (Very Good)
    - Pada tahap ini, pemikiran seseorang itu sudah mulai berkembang tentang sesuatu perkara yang diketahuinya. Pengetahuan asas tentang sesuatu perkara yang diketahuinya akan dikaji dan dia berupaya mengemukakan pendapatnya sendiri tentang perkara tersebut. Pada tahap ini juga, seseorang itu tidak akan pernah puas untuk mencari ilmu kerana dia menyedari bahawa semakin ilmu itu digali, maka semakin terasa sedikit ilmu yang dimilikinya. Orang seperti ini hidupnya akan tenang ke mana sahaja dia pergi.

4) Terbaik (Excellent)
    - Pada pendapat saya, tahap ilmu yang terbaik adalah apabila seseorang itu dapat mencipta satu cabang ilmu yang boleh dimanfaatkan oleh setiap orang. Pada tahap ini, ilmu yang sebelumnya tiada, telah lahir dari pemikiran seseorang dan dapat digunakan untuk kebaikan orang lain malah dapat dikembangkan lagi. Untuk mencapai tahap seperti ini bukanlah mudah kerana ia memerlukan tahap pemikiran yang kritis dan mempunyai pengetahuan yang cukup luas tentang sesuatu perkara. Orang yang mempunyai tahap ilmu seperti ini akan selalu dihormati dan disanjungi oleh orang lain.

Baiklah, cukup sekadar itu pandangan saya berkenaan tahap ilmu seseorang. Jika ada sebarang kesilapan dalam penerangan di atas, ia hanyalah disebabkan kekhilafan saya sendiri dan ia hanyalah pendapat peribadi sahaja.  
Read More..

arasandy

Malaysia TV (Aplikasi Android)

3:36 PTG

(0) Comments

Assalamualaikum!

Lama betul dh tak post kat blog ni..

Ok kali ni saya nak kongsi satu aplikasi kepada semua yang membaca entri ini. Aplikasi ini bernama Malaysia TV. Anda 'install' aplikasi ini di peranti android dan selepas itu boleh la menonton saluran televisyen dari Malaysia seperti TV1, TV2, TV3, dan lain-lain. Selain itu ada juga saya selitkan beberapa saluran TV dari Indonesia dan negara asing lain.

Kalau nak tahu saluran2 yg terdapat dalam aplikasi tersebut, silalah muat turun di sini:



Semoga aplikasi ini dapat dimanfaatkan oleh semua orang!

Read More..

arasandy

Cari Duit Online

10:25 PG

(0) Comments

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Pernah tak anda teringin nak dapat duit dari internet? Saya yakin anda pasti pernah terfikir utk mendapatkan duit dari internet. Sebenarnya nak dpt duit dari internet ni bukanlah terlalu susah cuma memerlukan usaha dan kerajinan shj. Ok, di sini saya nak kongsikan satu laman web yang anda boleh buat 'part-time' utk menjana pendapatan melalui internet.

1. Globaltestmarket - Ini adalah laman web survey. Anda perlu mendaftar dan menjawab survey yang dihantar ke email anda. Setiap survey menawarkan jumlah mata ganjaran yang berbeza, cth: 30, 50, 60, 100, 200. Jika anda disaring keluar daripada mana2 survey, anda tetap akan dapat 5 mata ganjaran. Anda akan mendapat USD50 utk setiap 1000 mata ganjaran. (Saya dah pernah dpt cek USD50 dan tukar ke Ringgit menjadi RM163.00 lebih kurang). Tak rugi anda buat saja2 sambil online. Kalau nak daftar, anda boleh pergi ke laman web tersebut dengan mengklik di sini -----> globaltestmarket.com

Manarik bukan?? Jadi, apa tunggu lagi?? Mulakan usaha anda dari sekarang utk menjana pendapatan dari internet. Jgn lupa berdoa memohon pada Allah S.W.T. untuk dibukakan pintu rezeki kita seluas2nya.

SELAMAT BERJAYA! Read More..

arasandy

Buat Survey Dapat Duit - GlobalTestMarket

3:50 PTG

(0) Comments

Anda pernah dengar tentang GlobalTestMarket.com???

Ini adalah salah satu laman web survey yang boleh diercayai. Maksud dipercayai ialah mereka benar-benar memberi ganjaran atas usaha anda. Saya sendiri telah menikmati ganjaran hasil daripada melakukan survey di laman web tersebut.

Untuk pengetahuan anda, untuk mendapat ganjaran dalam laman survey ini, anda mestilah mengumpul point minimum sebanyak 1000 point untuk ditebus kepada USD50. Setiap survey pula mempunya mata ganjaran berbeza-beza bergantung kepada panjang survey tersebut. Ada survey yang menawarkan mata ganjaran 20 mata, 30 mata, 60 mata, dan ada juga sehingga 200 hingga 300 mata ganjaran dalam 1 survey. Namun demikian, jika anda disaring keluar dalam mana-mana survey, anda akan tetap mendapat 5 mata ganjaran.

Bagi anda yang selalu online haruslah jadikan aktiviti menjawab survey ini sebagai salah satu aktiviti anda semasa online kerana ia lebih memanfaatkan masa yang anda luangkan semasa online.

Untuk sesiapa yg berminat menyertai survey ini, anda boleh pergi ke laman web ini untuk mendaftar 

Selepas mendaftar, anda perlu memasukkan butiran diri anda yg terperinci dalam laman web tersebut untuk memudahkan mereka menghantar survey yang sesuai dengan anda.

Akhir sekali, anda juga boleh menjemput rakan anda untuk menyertai laman web survey tersebut. Apabila rakan anda telah mendaftar atas jemputan anda, anda akan diberikan 20 mata ganjaran percuma sebagai hadiah.

Mulakan sekarang!!!

Read More..

arasandy

Iklan Percuma Di Facebook!

12:19 PTG

(0) Comments

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Jika anda seorang peniaga online, pasti anda pernah mengalami situasi di mana apabila anda mengepos iklan di group atau page yg anda sertai, anda mesti menunggu approve dari admin dahulu ataupun anda harus membayar sejumlah yuran untuk menyertai group iklan tersebut. Kadang2 strese juga kan?!

Jadi, di sini saya ingin memperkenalkan kepada anda peniaga online semua satu group pengiklanan di Facebook yang percuma 100%! Ya percuma tanpa anda perlu tunggu approve dari admin! Antara kelebihan group ini ialah:

1. Tidak perlu approve daripada admin semasa mendaftar. Setiap ahli group boleh "approve" ahli yang baru.
2. Tidak perlu membayar yuran apabila menjadi ahli group.
3. Beriklan 24 jam tanpa had dan tanpa perlu di'approve' terlebih dahulu!

Jika anda sudah bersedia untuk beriklan 24 jam tanpa had, sila sertai group ini dan ajak rakan-rakan dan pelanggan-pelanggan anda sertai group ini untuk memeriahkan lagi dunia perniagaan online. Jom klik pautan ini >>>IklanKita(IK)<<< utk sertai group pengiklanan yg 100% percuma di Facebook!

SELAMAT BERIKLAN!!! Read More..

arasandy

Nasihat Yang Bermanfaat Untuk Umat Islam...

6:30 PTG

(0) Comments



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..
Alhamdulillah kita masih berada dalam bulan Ramadhan yang mulia ini. Semoga ibadah kita diberkati Allah SWT. InsyaAllah...
Pada kesempatan kali ini saya ingin berkongsi satu maklumat yang harus diketahui oleh semua umat Islam. Jika kita amati betul-betul aturan yang Allah S.W.T. telah tetapkan kepada kita, indahnya dunia jika kita hidup berlandaskan aturan tersebut. Perkara yang saya kongsikan kali ini adalah nasihat dalam pergaulan seharian kepada semua umat Islam termasuklah diri saya sendiri. Mudah-mudahan bermanfaat kepada kita semua.
Baca dan fahamilah isi kandungannya..

 1. Menundukkan pandangan:
ALLAH memerintahkan kaum lelaki untuk menundukkan pandangannya, sebagaimana firmanNya;“Katakanlah kepada laki-laki yang beriman, hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya.” (An- Nur: 30)
Sebagaimana hal ini juga diperintahkan kepada kaum wanita yg beriman, ALLAH berfirman; “Dan katakanlah kepada wanita yang beriman, hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya.” (An-Nur: 31)
 
2. Menutup Aurat:
ALLAH berfirman, “Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang biasa nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka melabuhkan kain tudung ke dadanya.” (An-Nur: 31)
Juga FirmanNya; “Hai nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah dikenali, kerana itu mereka tidak diganggu. Dan ALLAH adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (An-Nur: 59)

3. Adanya pembatasan antara lelaki dengan wanita:
Kalau ada sebuah keperluan terhadap kaum yang berbeza jenis, harus disampaikan dari balik tabir pembatas. Sebagaimana firmanNya; “Dan apabila kalian meminta sesuatu kepada mereka (para wanita) maka mintalah dari balik hijab.” (Al-Ahzaab: 53)

4. Tidak berdua-duaan Di Antara Lelaki Dan Perempuan:
Dari Ibnu Abbas r.a. berkata: Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda, “Janganlah seorang lelaki berdua-duaan (khalwat) dengan wanita kecuali bersama mahramnya.” (Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)
Dari Jabir bin Samurah berkata; Rasulullah SAW bersabda: “Janganlah salah seorang dari kalian berdua-duan dengan seorang wanita, kerana syaitan akan menjadi ketiganya.” (Hadis Riwayat Ahmad & Tirmidzi dengan sanad yang sahih)

5. Tidak Melunakkan Ucapan (Percakapan):
Seorang wanita dilarang melunakkan ucapannya ketika berbicara selain kepada suaminya. Firman ALLAH SWT; “Hai isteri-isteri Nabi, kamu sekalian tidaklah seperti wanita yang lain, jika kamu bertakwa. Maka janganlah kamu tunduk dalam berbicara (berkata-kata yang menggoda) sehingga berkeinginan orang yang ada penyakit di dalam hatinya tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik. (al-Ahzaab: 32)
Berkata Imam Ibnu Kathir; Ini adalah beberapa etika yang diperintahkan oleh ALLAH kepada para isteri Rasulullah SAW serta kepada para wanita mukminah lainnya, iaitu hendaklah dia kalau berbicara dengan orang lain tanpa suara merdu, dalam pengertian janganlah seorang wanita berbicara dengan orang lain sebagaimana dia berbicara dengan suaminya. (Tafsir Ibnu Kathir 3/350)

6. Tidak Menyentuh Kaum Berlawanan Jenis:
Dari Maqil bin Yasar r.a. berkata; “Seandainya kepala seseorang ditusuk dengan jarum besi itu masih lebih baik daripada menyentuh kaum wanita yang tidak halal baginnya.” (Hadis Hasan Riwayat Thabrani dalam Mujam Kabir)
Berkata Syaikh al-Abani Rahimahullah; Dalam hadis ini terdapat ancaman keras terhadap orang- orang yang menyentuh wanita yang tidak halal baginya. (As-Sohihah 1/448)
Rasulullah SAW tidak pernah menyentuh wanita meskipun dalam saat-saat penting seperti membaiat dan lain-lainnya. Dari Aishah berkata; Demi ALLAH, tangan Rasulullah tidak pernah menyentuh tangan wanita sama sekali meskipun saat membaiat. (Hadis Riwayat Bukhari)

Antara etika pergaulan lelaki dan wanita selain mahram, yang mana apabila seseorang melanggar semuanya atau sebahagiannya saja akan menjadi dosa zina baginya, sebagaimana sabda Rasulullah SAW; Dari Abu Hurairah r.a. dari Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya ALLAH menetapkan untuk anak adam bahagiannya dari zina, yang pasti akan mengenainya. Zina mata dengan memandang, zina lisan dengan berbicara, sedangkan jiwa berkeinginan serta berangan-angan, lalu farji yang akan membenarkan atau mendustakan semuanya. (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim & Abu Daud) Padahal ALLAH SWT telah melarang perbuatan zina dan segala sesuatu yang boleh mendekati kepada perbuatan zina. Sebagaimana FirmanNya; “Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan jalan yang buruk. (Al-Isra: 32)

Semoga kita semua menjadi insan yang diredhai Allah S.W.T....
*Dari Abdullah bin 'Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda :
"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat". Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafaat kepada manusia lain...

Read More..

arasandy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Andysonslife latest post

Black is Elegant | White is Sacred